0
0
Winkelwagen
€ 0,00
Wanneer je een klacht of opmerking hebt over jouw bestelling,  horen we dit heel graag. Hierdoor krijgen we de kans om het probleem voor je op te lossen. Ook wanneer je een opmerking hebt over de bezorging of dienstverlening, horen we dit graag van je. Mail je ons svp op info@be-you-nique.nl en vermeld hierbij jouw bestelnummer. Omschrijf svp duidelijk de klacht. Een foto toevoegen van het product verduidelijkt jouw klacht en versnelt de afwikkeling van de klacht. Wij reageren binnen 2 werkdagen inhoudelijk op jouw klacht. Mocht je niet binnen 2 werkdagen een reactie krijgen, is het aannemelijk dat jouw mail in een spamfilter terecht is gekomen. Neem in dat geval even telefonisch contact met ons op.

Ben je niet tevreden met de afhandeling van jouw klacht? Dan kun je jouw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (ODR).

Garantie: je hebt recht op een goed product. Wanneer er een probleem is met het ontvangen artikel, kun je ons mailen. Wij reageren binnen 2 werkdagen op jouw mail. Je kunt ons bereiken via info@be-you-nique.nl
 

Webwinkelkeur

Contact

Vragen? Of hulp nodig?
Email of WhatsApp ons


Tulpenlaan 25
1731 WD Winkel (NH)
let op! geen winkel-/bezoekadres

info@be-you-nique.nl
(+31) 06 187 708 02 enkel (WhatsApp)

Telefonische bereikbaarheid
van dinsdag t/m vrijdag
van 9:00 tot 11:00 uur
(+31) 0224 760 860
Alle bedragen zijn inclusief btw

Powered by CCV Shop software webshop

Hey!

Let op! tussen 25 april en 10 mei werden er i.v.m. de meivakantie door beYOUnique geen bestellingen verzonden.

Dit betekent dat wij tot en met 17 mei nog een achterstand aan het wegwerken zijn. Hierdoor kan het zijn, dat nieuwe bestelling iets later worden verzonden dan is aangegeven op de website.


Groet,
team beYOUnique